Kristina Bork

Hvor arbejder du, og hvad er din stillingsbetegnelse?

Jeg arbejder som konsulent i Enhed for Hospitalsplanlægning, Center for Sundhed i Region Hovedstaden. Det er fysisk placeret på Regionsgården i Hillerød.

Hvad laver du?

I min enhed beskæftiger vi os med forskellige typer planlægningsopgaver for hospitalerne, og jeg beskæftiger mig hovedsageligt med kræftområdet, men har også opgaver som involverer andre områder, bl.a. det diagnostiske område generelt. En helt central del af mine arbejdsopgaver er at udarbejde politiske sager til de regionale politikere, herunder regionsrådet og regionens sundhedsudvalg. I min stilling er jeg bindeleddet mellem hospitalerne og ledelsen i regionen, og det er min opgave at indhente bidrag fra hospitalerne til at løse forskellige opgaver. Det kan for eksempel være, når regionen bliver bedt om at redegøre for et bestemt område, hvor der er en problemstilling, som skal belyses, eller hvor regionen skal bidrage med viden. Jeg samarbejder generelt med mange forskellige eksterne parter og har mange snitflader, bl.a. med Sundhedsstyrelsen, Danske Regioner, de andre regioner, Kræftens Bekæmpelse og flere.

En arbejdsdag kan være meget forskellig fra dag til dag. Ofte er der en række hastende opgaver, for eksempel i forbindelse med en vigtig politisk sag, pressehåndtering og sager med aktindsigt. Udover de hastende sager, er der altid en større opgave, som også fylder meget i forhold til tværgående samarbejde, for eksempel udarbejdelse og implementering af regionens kræftplan eller lignende. Der er også en række driftsopgaver, som skal løses med en fast kadence, og det kan være månedlig monitorering af kræftområdet, og hvordan det går med at behandle kræftpatienter inden for de lovfastsatte tidsfrister. Jeg sekretariatsbetjener også nogle mødefora. Det indeholder udarbejdelse af dagsorden og referat, koordinering af møder og facilitering.

Hvilke erfaringer har du?

Jeg har tidligere haft studiejob i Nationalt Genom Center, en styrelse under sundhedsministeriet, og har herfra erfaring med det offentlige sundhedsvæsen.

Det var helt tilfældigt, at jeg endte med et arbejde i regionen. Jeg havde en bekendt fra studiet, som nævnte, at regionen manglede en kollega, og så fik jeg jobbet. Jeg har altid været meget interesseret i det danske sundhedsvæsen generelt og ulighed i sundhed, så jobbet passede mig rigtig godt. Derudover har jeg har erfaret, at det at bruge sit netværk, er den mest effektive måde at åbne nye døre i ens karriere.

Hvilke FSV-kompetencer bruger du i dit arbejdsliv?

Jeg benytter mange af de kompetencer, som vi har fra studiet, og der er generelt mange muligheder for at bruge både kvantitative og kvalitative metoder. I min stilling bruger jeg det kvalitative, når jeg skal udarbejde diverse skriftlige materiale, herunder politiske sagsfremstillinger, redegørelser og vejledninger. Det kvalitative benytter jeg mig af til monitorering af kræftområdet samt til mindre analyser til politiske sager. Generelt bruger jeg også meget viden fra studiet, blandt andet om sundhedsøkonomi, forebyggelse og om det danske sundhedsvæsen.

Andre kommentarer

Regionen er et virkelig spændende sted at arbejde. Der er mange muligheder for at afprøve forskellige ting, få et indgående kendskab til vores sundhedsvæsen og være med til at løse komplicerede problemstillinger. Det er vigtigt, at man kan lide det politiske og er god til det - eller gerne vil blive det.

Denne karriereprofil er skrevet i 2023.