KONTAKT

Velfærdsreformer – Nødvendige justeringer eller væk fra den nordiske model? (Aalborg)

FKFSV har indgået et samarbejde med Dansk Magisterforening, der blandt andet giver medlemmer gratis adgang til en række arrangementer.

 

Tid:

Torsdag den 3. oktober 2013, kl. 17.00-20.00

Sted:

Aalborg (adresse kommer senere)

Deltagere:

Det er gratis adgang for medlemmer af DM eller FKFSV (du behøver ikke være medlem af DM).

Se evt. hvordan du bliver medlem af FKFSV.

Tilmelding:

For at deltage gratis, skal du følge beskrivelsen, som findes i FKFSV's Facebook-gruppe for medlemmer eller skrive til Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..
Tilmeldingen foregår via DM's hjemmeside.

Kontaktperson:

Eventuelle spørgsmål omkring kurset rettes til Rune Schmidt på Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Om arrangementet

Perioden fra 2010-13 har været en af de mest intense reformperioder i velfærdsstaten i mange år. Foredraget sigter mod at gøre status, nu hvor røgen måske er ved at lægge sig – hvis den da er det!

 

Har det været en hård sparekur, eller er der sket større forandringer, som vi ikke har set tidligere? Er vi på vej væk fra den nordiske model over mod en mere begrænset, angelsaksisk velfærdsstat? Hvad blev der af idealet om medborgerskab? Hvad blev der af den særligt danske "flexicurity"? Er det en omstilling til det, nogle har kaldt "social investment welfare state"? Hvordan ser ændringerne ud i Danmark sammenlignet med andre lande? Har reformerne været nødvendige af hensyn til økonomien – og har de gavnet økonomien? Har det været en bølge - eller en åbning til noget, der kan minde om velfærdsrevolutionen i New Zealand? Hvor er vi på vej hen?

Program

Oplægsholder er Jørgen Goul Andersen, der er professor ved Aalborg Universitet og har omfattende kendskab til velfærdsreformer i Danmark og Europa.


 

facebook fb_group_32x32 in in