KONTAKT

Medicinrådet – benhård prioritering eller tandløse anbefalinger?

Foreningen for Folkesundhedsvidenskab inviterer til et spændende gå-hjem-møde om den nyeste spiller i den danske prioriteringsdebat: Medicinrådet. Det foregår umiddelbart før den årlige generalforsamling

 

Tid:

Onsdag den 15. marts 2017, kl. 17.30

Sted:

Store mødelokale (1. sal, rum 1.1.02)  [se på kort]
Statens Institut for Folkesundhed
Center for Sundhed og Samfund
Øster Farimagsgade 5
1353 København

Live:

Oplæggene kan også følges via live streaming fra kl. 17.30. Læs mere på www.folkesundhedsvidenskab.dk/live.

Deltagere:

Arrangementet er åbent for alle medlemmer af Foreningen for Folkesundhedsvidenskab og/eller Dansk Selskab for Folkesundhed.

 

Hvis du ikke er medlem, er du stadig velkommen til at deltage i et enkelt arrangement for at se, om det skulle være noget for dig. Se eventuelt hvordan du bliver medlem

Tilmelding:

Skal ske senest den 13. marts 2017 på én af følgende måder (gør ikke begge dele):

  • Medlemmer af foreningens Facebook-gruppe for medlemmer:
    tilmeld via denne Facebook-begivenhed
  • Andre: skriv til Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

OBS! Hvis du tilmelder dig, regner vi faktisk også med, at du kommer! Vi har bl.a. brugt medlemmernes kontingent til at købe ind efter antallet af tilmeldte.

Transporttilskud:

Husk at du kan få transporttilskud, hvis du bor uden for Region Hovedstaden.

Kontaktperson:

Eventuelle spørgsmål omkring arrangementet rettes til Ole Nørgaard på Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Om arrangementet

I mange år har prioriteringsdebatten raset i Danmark, men ingen turde række hånden op og tage opgaven på sig. På den ene side var der enighed om, at de altid knappe ressourcer klogest anvendes der, hvor man får mest værdi for pengene. På den anden side ville ingen være dem, der definerede hvornår noget gav nok værdi til at betale en høj pris – eller måske nærmere hvornår noget ikke er pengene værd.

 

Valgkampen i 2015 var præget af heftig debat om især medicinpriserne. Og begge statsministerkandidater lovede gang på gang danskerne, at der ingen nogensinde ville blive frataget adgang til medicin, blot fordi den var dyr. Halvandet år efter valgkampen skete det utænkelige: Medicinrådet så dagens lys. Rådets opgave er blandt andet at sikre, at nye lægemidlers kliniske merværdi står mål med lægemidlets pris.

 

Det lugter af prioritering, men er det benhårde krav eller tandløse råd, der kommer fra Medicinrådet? Hvordan nåede man overhovedet til, at rådet kunne etableres, og hvordan definerer man, om noget har nok merværdi til, at man skal betale en høj pris?

 

Alt det kan du høre mere om til dette arrangement, som afholdes inden den årlige generalforsamling. Vi ser frem til at se dig!

 

Efter oplægget og den efterfølgende debat serveres der mad, og bagefter afholder vi årets generalforsamling.


 

facebook fb_group_32x32 in in