KONTAKT

Stress på arbejdet

Foreningen for Folkesundhedsvidenskab inviterer til gå-hjem-møde om psykisk arbejdsmiljø.

 

Tid:

Mandag den 19. oktober 2015, kl. 17.00

Sted:

Store mødelokale (1. sal, rum 1.1.02)  [se på kort]
Statens Institut for Folkesundhed
Center for Sundhed og Samfund
Øster Farimagsgade 5
1353 København

Live:

Oplæggene kan også følges via live streaming fra kl. 17.00. Læs mere på www.folkesundhedsvidenskab.dk/live.

Deltagere:

Arrangementet er åbent for alle medlemmer af Foreningen for Folkesundhedsvidenskab og/eller Dansk Selskab for Folkesundhed samt interesserede psykologer og psykologistuderende.

 

Hvis du ikke er medlem, er du stadig velkommen til at deltage i et enkelt arrangement for at se, om det skulle være noget for dig. Se eventuelt hvordan du bliver medlem

Tilmelding:

Skal ske senest den 17. oktboer 2015 på én af følgende måder (gør ikke begge dele):

  • Medlemmer af foreningens Facebook-gruppe for medlemmer:
    tilmeld via denne Facebook-begivenhed
  • Andre: skriv til Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

OBS! Hvis du tilmelder dig, regner vi faktisk også med, at du kommer! Vi har bl.a. brugt medlemmernes kontingent til at købe ind efter antallet af tilmeldte.

Transporttilskud:

Husk at du som medlem af foreningen kan få transporttilskud, hvis du bor uden for Region Hovedstaden.

Kontaktperson:

Eventuelle spørgsmål omkring arrangementet rettes til Mirja Kløjgaard på 

Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. 

Om arrangementet

Da Sundhedsstyrelsen i september 2015 offentliggjorde den seneste kortlægning af sygdomsbyrden i Danmark, stod de klart at danskerne ikke længere sygemeldes eller forlader arbejdsmarkedet før tid på grund af fysiske skavanker. Nu er depression, angst og andre psykiske lidelser de hyppigste årsager til ufrivillig tilbagetrækning eller nedsat arbejdsevne.

 

Vi har populært sagt ondt i sjælen. Mere end nogensinde før. Psykiske lidelser er ikke blot årsagen til nedsat eller ophørt arbejdsevne, mange mener endog, at arbejdet direkte er skyld i deres lidelser. Denne problematik stiller vi nu skarpt på til et stærkt besat gå-hjem-møde.

 

På mødet vil Nadja Prætorius, psykolog og forfatter til "Stress - det moderne traume", beskrive, hvordan det kan være, at flere og flere almindelige, sunde og raske mennesker rammes af alvorlige og under tiden invaliderende psykiske ubalancer og fysiske sygdomme på grund af arbejdsrelateret stressbelastning. Og hvad der skal til for at vende denne udviklingen. 

 

Forsker og forfatter til "Kort og Godt om Stress", Yun Ladegaard, fortæller om sin forskning i mentale helbredsproblemer på arbejdspladser, samt hvordan anmeldelser af arbejdsrelateret stress håndteres i det danske arbejdsskadesystem. 

 

Arbejdsmiljøchef i Dansk Arbejdsgiverforening, Christina Sode Haslund, skulle også have deltaget, men er desværre blev forhindret. Programmet er derfor blevet ændret en smule. Til gengæld giver det os mere tid til diskusison og netværk.

 

Program

17.00-17.10

Velkomst 
ved repræsentant for Foreningen for Folkesundhedsvidenskab

17.10-17.40

Nadja Prætorius, psykolog og forfatter til "Stress - det moderne traume"

17.45-18.15

Yun Ladegaard, forsker og forfatter til "Kort og Godt om Stress"

18.15-

Netværk og middag


 

facebook fb_group_32x32 in in