KONTAKT

Epigenetik

Dette gå-hjem-møde om epigenetik afholdes umiddelbart før årets generalforsamling. Mellem de to arrangementer serverer vi lidt aftensmad.

 

Tid:

Onsdag den 29. april 2015, kl. 17.00-19.00 (mad: kl. 18.30-19.00)

Sted:

Store mødelokale (1. sal, rum 1.1.02)  [se på kort]
Statens Institut for Folkesundhed
Center for Sundhed og Samfund
Øster Farimagsgade 5
1353 København

Live:

Oplægget kan også følges via live streaming fra kl. 17.00. Læs mere på www.fkfsv.dk/live.

Deltagere:

Arrangementet er åbent for alle medlemmer af FKFSV og/eller Dansk Selskab for Folkesundhed. Den efterfølgende generalforsamling er kun for medlemmer af FKFSV.

 

Hvis du ikke er medlem, er du stadig velkommen til at deltage i et enkelt arrangement for at se, om det skulle være noget for dig. Se eventuelt hvordan du bliver medlem

Tilmelding:

Skal ske senest den 27. april 2015 på én af følgende måder (gør ikke begge dele):

  • Medlemmer af FKFSV's Facebook-gruppe for medlemmer:
    tilmeld via denne Facebook-begivenhed 
  • Andre: skriv til Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. med emnet "Tilmelding, epigenetik"

OBS! Hvis du tilmelder dig, regner vi faktisk også med, at du kommer! Vi har bl.a. brugt medlemmernes kontingent til at købe ind efter antallet af tilmeldte.

Transporttilskud:

Husk at du kan få transporttilskud, hvis du bor uden for Region Hovedstaden.

Kontaktperson:

Eventuelle spørgsmål omkring arrangementet rettes til Jonas Lind på Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Om arrangementet

Kan der slukkes og tændes for gener? Og hvad betyder det for vores risiko for at udvikle sygdomme? Kom og hør et fokuseret foredrag fra den naturvidenskabelige forsknings frontlinje.

 

Lektor Jonas Mengel-From vil give et indblik i, hvad genetisk variation er, samt hvor udbredt mutationer og andre genetisk variation er i befolkningen. Derudover en introduktion til, hvad epigenetik er, og hvordan epigenetiske elementer har betydning i livets mange facetter lige fra fosterudvikling, i sygdomme og til aldring.

 

Der vil blive eksemplificeret med eksempler fra Alzheimer-genetikken, der viser, hvad genetisk forskning i familiestudier og "Gemone Wide Association Studies".

 

Det hele sluttes af med middag og rig mulighed for at tale med gamle studiekammerater og lære endnu ukendte FKFSV'ere at kende. Efter middagen afholder vi årets generalforsamling

Program

17.00-17.10

Velkomst 
ved Jonas Lind, bestyreslsesmeldem i FKFSV

17.10-18.30

Epigenetik

ved Jonas Mengel-From, lektor

18.30-19.00

Middag

19.00-20.30

Generalforsamling

Når vi er fædige med at spise, går vi videre til årets generalforsamling.

Der kræves ikke seperat tilmelding til generalforsamlingen.


 

facebook fb_group_32x32 in in