KONTAKT

Privat-offentligt samarbejde

FKFSV åbnede efteråret 2013 med at gøre medlemmerne klogere på, hvordan det offentlige og private fletter sig ind i hinanden på sundhedsområdet. Det blev en interessant oplevelse med gode sundhedsfaglige, politiske og faktuelle input.

 

Vi fik svar på nogle af vores mange spørgsmål: Hvad betyder offentlige-private samarbejder egentlig? Hvad adskiller privat fra offentligt – og offentligt fra privat? Har vi brug for mere konkurrence eller mere samarbejde? Og hvordan kan vi som kandidater i folkesundhedsvidenskab bedst agere i det spændingsfelt, og være med til at skabe mest mulig sundhed for de ressourcer, som er tilgængelige?

 

Vi havde bedt to garvede oplægsholdere om at gøre os alle sammen klogere på emnet. Første oplægsholder var professor Carsten Greve, CBS. Med speciale i offentligt/privat samarbejde og public management set fra et internationalt perspektiv gav han os en indføring til hele området. Anden oplægsholder var vicedirektør Torben Mogensen, Hvidovre Hospital. Som en af de mest markante iagttagere i det danske sundhedsvæsen gennem mange år, satte han sundhedsområdet under lup. Ikke mindst de praktiserende læger, som for alvor har været synlige som en vægtig interessent gennem den seneste tid.

 

Se oplæg fra arrangementet

Arrangementet fandt sted torsdag den 12. september 2013 hos Statens Institut for Folkesundhed i København.

Herunder kan du se optagelser af dagens oplæg. Den adgangskode, som du skal bruge for at se optagelserne, finder du under Dokumenter i Facebook-gruppen for FKFSV-medlemmer.

Oplæg

Se

Download

Almen praksis

ved vicedirektør Torben Mogensen, Hvidovre Hospital

Optagelse

Offentlige-private partnerskaber

ved professor Carsten Greve, Copenhagen Business School

Optagelse

Præsentation

 


Torben Mogensen: Almen praksis

Carsten Greve: Offentlige-private partnerskaber 

facebook fb_group_32x32 in in