KONTAKT

Mentorordning

Siden 2009 har foreningens medlemmer haft mulighed for at deltage i en mentorordning, hvor de deltagende FSV-kandidater kan udvikle deres dialogkompetencer, og hvor studerende og ny-udklækkede kandidater kan få hjælp til at reflektere over deres fremtid. Forløbet afholdes i samarbejde med DJØF.

 

Mentorordningen sikrer et ét-årigt forløb med en FSV-studerende på kandidatdelen eller ny kandidat og en erfaren FSV-kandidat gennem ca. fire møder på et år. Mentoren indgår i forløbet med sin person og intet andet og vil have rollen som "coach" for menteen. Emnerne kan være mangeartede:

 • Hvad skal jeg være?
 • Hvordan kan jeg planlægge min karriere?
 • Hvor søger jeg job?
 • Hvordan synliggør jeg mine kompetencer?
 • ...eller noget helt andet

Mentorer og mentees kan tilmelde sig ordningen for ved at sende en e-mail til Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. med følgende oplysninger: 

 

Mentorer:

 • Arbejdssted
 • Arbejdsopgaver
 • Hvor i landet du bor

Mentees:

 • Interesseområder for fremtidigt arbejde
 • Overordnede temaer, du gerne vil vende med en mentor
 • Hvor i landet du bor

Mentorordningen starter op én gang om året. Tilmeldingsfrist 3. maj 2016.

 

Du skal være medlem af Foreningen for Folkesundhedsvidenskab og/eller Dansk Selskab for Folkesundhed for at kunne deltage. Læs eventuelt mere om, hvordan du bliver medlem af foreningen.

 


 

HVORFOR MENTEE?

    

HVORFOR MENTOR?

Sofia Kyndesen, mentee 2015

Laura Toftegaard Pedersen, mentor 2015

»Jeg har været rigtig glad for de gange, jeg har snakket med min mentor. Hun var dygtig til at komme med råd og havde både faglig og menneskelig indsigt, som jeg fandt meget brugbar. Derudover er mentorordningen en god mulighed for at lære en ny FSV'er at kende, eller som jeg at skabe et andet slags bånd til en velkendt FSV'er.«

»Først og fremmest er det hyggeligt og ofte sjovt at være mentor. Og så giver det mig mulighed for at reflektere over mit eget arbejdsliv samtidig med, at jeg får lov til at give andre en hjælpende hånd med på vejen. Mentorordningen hjælper mig desuden til at holde mig ajour med den sidste nye udvikling inden for faget – og oven i købet fra studerende, som stadig er i kontakt med studiet. Sidst men ikke mindst, så er det en spændende og anderledes måde at lære nye FSV'ere at kende.«

 

 

Mikkel Ankarfeldt, mentee 2009

Bolette Pedersen, mentor 2009

»Det har været meget brugbart og rart at tale med en mere erfaren person, der har kendskab til min uddannelse og mit studie, og hvordan min uddannelse har betydning for mit liv. Alene det at få sagt nogle ting højt om sit eget liv og uddannelsessituation gør, at nogle væsentlige pointer går op for en.«

»På forhånd var jeg lidt skeptisk over for forløbet, da jeg ikke syntes, at jeg havde tilstrækkelig erfaring til at være mentor. Men det er gået over al forventning, og 'rollefordelingen' har fungeret overraskende godt. Det har faktisk inspireret mig til at undersøge muligheder for selv at indgå i et mentorforløb – denne gang som mentee.«

 

 


 

Optagelser fra tidligere introduktionsmøde

 

Den 12. maj 2014 blev der afholdt introduktionsmøde for de mentorer og mentees, som deltog i Foreningen for Folkesundhedsvidenskabs mentorordning 2014/2015.

 

Mødet blev optaget på video, så kommende mentorer og mentees, kan få en idé om den introduktion, som alle deltager i. Det kræver i midlertid en adgangskode, som du kan få ved at skrive til Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..

 

Mødet indeholdt flere gruppeøvelser, som er klippet ud af denne optagelse. Du kan gå direkte til de enkelte dele af mødet ved at klikke på følgende punkter:

 


 

facebook fb_group_32x32 in in