KONTAKT

Årsmøde 2015

OBS!

Årsmødet er blevet flyttet til CPH Conference, DGI-byen, Tietgensgade 65, 1704 København V

 

Videnskab når det ikke er videnskabeligt

 

Foreningen for Folkesundhedsvidenskab holder årsmøde fredag den 13. november 2015 kl. 16.00.

 

Igen i år består arrangementet både af en faglig og en social del. Du kan altså få udvidet din faglige horisont og samtidig få set dine gamle studiekammerater og netværket med en masse nye og gamle FSV'ere.

  

Årets tema handler om, hvordan man som FSV'er forholder sig til videnskab, når den ikke er videnskabelig. Det vil vi sammen prøve at finde svar på.

 

Til årsmødet stiller vi skarpt på forskningsmiljø og -kultur, værdier, viden og evidens og lægger op til debat om brugen af forskningsresultater i politik og praksis. 

 

Det hele krydres med diskussion og workshops blandt andet med fokus på folkesundhedsvidenskabelige kandidaters egne erfaringer med området og selvfølgelig med god mad og drikke samt masser af netværk med andre FSV'ere i konferencelokalerne og det tilhørende spisested i DGI-Byen i København. 

 


OversigtProgramTilmelding – FFSV-prisen – Følg med online


Foreløbigt Program

Årsmødet finder sted fredag den 13. november 2015 i CPH Conference, DGI-Byen, Tietgensgade 65, 1704 København V [se kort]

FAgligt program

16.00-16.15

Velkomst

ved Rune Schmidt, formand, Foreningen for Folkesundhedsvidenskab

 

16.15-16.45

Charlotta PisingerStrategisk anvendelse af forskning i tobaksindustrien

ved Charlotta Pisinger, ph.d., forskningsoverlæge, Forskningscenter for Forebyggelse og Sundhed

Sygdomsfremkaldende industrier har en massiv indflydelse folkesundheden. Tobaksindustrien var den første industri til at bruge alle kneb for at sælge deres produkt, uanset omkostningerne for forbrugerne. Ét af disse har været brug af forskning. "Big Tobacco's" forskningsstrategier er i dag forbillede for andre industrier som fødevare- og alkoholindustrien.

16.45-17.15

Poul Pilgaard JohnsenFlid, fedt og snyd - og plagiat, plat og genbrug

ved Poul Pilgaard Johnsen, journalist, Weekendavisen

På baggrund af både Penkowa-sagen, som han afdækkede, og en dansk sag om videnskabelig plagiat fortæller han om faldgruberne ved medforfatterskab, blandet finansiering af forskning og genbrug af data.

17.25-17.55

Arun MicheelsenNår forskningsresultaterne ikke understøtter hypotesen

ved Arun Micheelsen, ph.d., senior research consultant ved DLI Market Intelligence, tidligere ph.d.-studerende ved OPUS-projektet, Københavns Universitet

17.55-18.05

Præsentation af workshops

18.05-18.15

Pause med kaffe og kage

18.15-19.15

Workshops

Workshop A: Når man lever af sin viden
ved Maja Hørsving, cand.scient.san.publ., Healthcare Director ved Rud Pedersen Public Affairs

Workshop B: En evidensbaseret virkelighed – fakta eller fiktion
ved Ole Nørgaard, cand.scient.san.publ., projektleder ved Videncentret, Forsvarets Veterancenter

19.15-19.30

Overrækkelse af FFSV-prisen

Socialt arrangement

19.30

Middag og fest i Spisehuset, DGI-byen, Tietgensgade 65, 1704 København V [se kort]

 

 


Tilmelding

Alle er velkommen til at deltage i årsmødet, uanset medlemskab af Foreningen for Folkesundhedsvidenskab (FFSV) eller Dansk Selskab for Folkesundhed (DSFF). Deltagelse i den faglige del er gratis for alle. Det sociale arrangement er gratis for medlemmer af FFSV, mens ikke-medlemmer skal betale kr. 200. 

 

Sidste frist for tilmelding var mandag den 9. november 2015, kl. 12.00. Hvis du har spørgsmål vedrørende din tilmelding, så send en e-mail til Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..

  

Framelding

Vi betragter alle tilmeldinger som bindende. Hvis du er medlem af FFSV eller DSFF og har tilmeldt dig det sociale arrangement, var sidste frist for framelding onsdag den 11. november 2015, kl. 10.00. Ved senere framelding er vi nødsaget til at sende dig en opkrævning på kr. 200 til delvis dækning af foreningens udgifter til mad m.m., som efter dette tidspunkt er bestilt. Hvis du har spørgsmål vedrørende din tilmelding, så send en e-mail til Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..

 

Tilskud til transport

Hvis du er medlem og bor uden for Region Hovedstaden, kan du få tilskud til dine transportudgifter. For at få dit transporttilskud skal du følge denne vejledning

 


FFSV-prisen

FFSV-pris-hoptimist

På årsmødet uddeler vi FFSV-prisen, der gives til et medlem, som har gjort sig fortjent til en anerkendelse inden for folkesundhedsområdet.

 

Prisen kan blandt andet gives på baggrund af det arbejde, som vedkommende udfører, en speciel indsats i arbejdslivet, fritidslivet eller i foreninger, innovative tanker eller påfund eller noget helt andet, som har været med til at sætte folkesundheden på dagsordenen.

 

Alle havde mulighed for at nominere et medlem af foreningen indtil den 30. oktober 2015.

 


Følg med online

Igen i år vil det være muligt at følge årsmødet direkte via webcam på www.folkesundhedsvidenskab.dk/live. 

 

Under årsmødet opfordres alle deltagere – i salen såvel som bag skærmene – til at diskutere og kommentere, hvad de hører, i foreningens Facebook-gruppe eller på Twitter (brug #ffsvdk). Se eventuelt denne korte vejledning i brugen af Twitter.

  

facebook fb_group_32x32 in in

 

 

 

Årsmødet er støttet af


dsff Dansk Selskab
for Folkesundhed

djoef

DJØF
Danmarks Jurist- og
Økonomiforbund


dm


DM
Dansk Magisterforening

dsr

Dansk Sygeplejeråd

ku

Københavns Universitet

sdu

Syddansk Universitet

au

Aarhus Universitet